Motiválni és megtartani! Mégis hogyan?

Mostanában még mindig a koronavírus az egyik legfőbb probléma, és úgy tűnik, velünk marad még egy ideig. A vírus mindenkire hatással volt, alapjaiban változtatta meg az otthoni életünket, a kapcsolattartást, nem is beszélve a munkáról, a vállalkozások életéről. Azt is befolyásolta, ahogyan a jövőnkről gondolkodunk. Munkáltatóként és munkavállalóként egyaránt. A vállalkozásoknak alkalmazkodni kellett az új helyzethez, és új stratégiákat kellett kifejleszteni gyakorlatilag minden téren. Hogyan lehet motiválni és megtartani a jó munkaerőt a koronavírus járvány alatt? Ezt a kérdést járjuk ma körül.

Motiválni eddig sem volt könnyű

A munkaerő motiválásának 20. századi történetében jónéhány stratégia felsorakozott az egyszerű jutalmazás és büntetés elvétől egészen azokig a zseniális vezetőkig, akik számos szempontot figyelembe véve művészi szintre emelték a motiválást. A home office és a napi videókonferenciák korszakában hangsúlyossá vált, hogyan lehet motiválni egy virtuális csapatot.

És mi a helyzet ott, ahol az otthoni munka nem valósítható meg? Építőipar, fémipar, fafeldolgozó ipar, mezőgazdaság, víz-, gáz- és fűtésszerelés, gyári munkások és még sorolhatnánk. Hogyan lehet motiválni az alkalmazottakat akkor, amikor több irányból is stresszhatásnak vannak kitéve?

Munka szállással

Az utóbbi években megfigyelhető, hogy sok munkaadó, munkaközvetítő és munkaerőkölcsönzéssel foglalkozó cég felismerte, hogy jobban jár, ha a munka mellett szállást is ajánl. Elsősorban a betanított építőipari vagy gyári munkák esetében, ahol a fő munkáltatók az ipari üzemek. Hogy miért jó a vállalkozásnak, ha szállást is biztosít?

A magas lakbérek miatt nem tud elegendő mennyiségű és minőségű munkaerőt bevonzani.

Megoldást kell találnia a szakemberhiányra.

Sokaknak nagy segítség az, ha a munkaadó gondoskodik a lakásról és segít az elhelyezkedésben.

Amennyiben a szállás igazodik a lakó igényeihez, kiváló motivációs eszköznek bizonyul.

Milyen szállás képes motiválni?

A szálláshelyek felszereltsége Magyarországon és Budapesten erősen változó, és sokaknak még ma is a ’80-as évekbeli retro munkásszállás (negatív) képe él a fejében. Pedig ennél ma már jóval magasabb színvonalat tud elérni a munkáltató kiváló ár-érték arányban!

A Staff House teljeskörű, professzionális szálláshely szolgáltatást nyújt kiszámítható költségekkel:

Elszállásolás 3 szobás apartmanokban, 15-20 m2-es szobákban.

Minden szobában található hűtőszekrény fagyasztóval, flat tévé, 2 vagy 3 ágy, wifi, szekrények, asztal székekkel, takarítóeszközök.

Minden szálláson rendelkezésre áll konyha és étkező főzési-mosogatási lehetőséggel, sütő, mikró, valamint mosókonyha automata mosó- és szárítógépekkel.

Elvégezzük a szálláshoz kapcsolódó munkák jelentős részét: folyamatos kontroll és rendelkezésre állás, a lakók be-, és kiköltözésének teljekörű menedzselése, házirend kialakítása és betartása, karbantartás stb.

A járvány alatt is biztonságosan

2020. március 12. óta kiemelt védekezést vezettünk be az összes Staff House szálláshelyen országszerte, hogy továbbra is fenn tudjuk tartani a szolgáltatásunk színvonalát. A bevezetett intézkedésekről itt olvashat bővebben. (beágyazott link: Szálláshely szolgáltatás a koronavírus alatt: így csináljuk mi! blogcikkre) Elkötelezett hozzáállásunknak és a higiéniai szabályok maximális betartásának köszönhetően olyan szálláshely szolgáltatást tudunk biztosítani, ami a járvány alatt is képes motiválni!

További információkat szeretne a Staff House szálláshely szolgáltatásról? Érdeklődjön itt>> (beágyazott link: Kapcsolat oldal)