Csak a pénz motivál? A munkavállalók ösztönzése 0 Ft-os eszközökkel

Sci-fibe illő képtelenség volna azt állítani, hogy a munkavállalókat elsősorban nem a fizetés ösztönzi, de azért van néhány olyan motivációs eszköz, amely semmibe sem kerül, mégis támogatja a munkamorált. Hiba lenne ezeket nem használni, mert a dolgozói hozzáálláson múlik, hogy a teljesítmény csupán az éppen szükséges, minimálisan elvárt szinten marad-e, vagy meghaladja ezt a színvonalat. Ha szívvel-lélekkel dolgozó csapatot szeretne, akkor érdemes kipróbálnia az alábbiakat.

Léptessen elő mindenkit „vezetővé” a maga területén!

Nem csupán pesszimista, hanem téves felfogás is, hogy az emberek kerülik a felelősséget, és lehetőleg inkább vakon engedelmeskednek a tekintélynek. A munkája értelmének és fontosságának tudata a kékgalléros szakmunkás számára éppolyan fontos, mint egy multi vezérigazgatójának. Mindannyiunk alapvető emberi igénye, hogy a cselekvési területünkön felelős profinak érezzük magunkat, vagy ha úgy tetszik, a saját tevékenységi körünkön belül úgymond „vezetők” lehessünk.

A fontosságtudat kialakítása, akárcsak a megelőlegezett bizalom, a legtöbb esetben pozitívan hat a teljesítményre.

Ne takarékoskodjon az elismeréssel!

A dicséret és a figyelem, az érdeklődés és a méltatás nyugodtan „pazarolható”, mert nem lesz belőle kevesebb. A véges javak esetében ‒ mint amilyen a pénz is ‒ úgynevezett „nulla összegű játszma” folyik: az egyik fél csak úgy nyerhet valamennyit, ha a másik ugyanannyit veszít. Nem így áll azonban a helyzet az üzleti életben és a gazdaságban is fontos erkölcsi értékekkel, mint amilyen például a bizalom, az emberi méltóság tisztelete vagy éppen az elismerés. Ezekből minél több van, annál jobb mindenkinek, és az elvégzett munka minőségén is messziről meglátszik, ha a vállati kultúrának része a rendszeres visszajelzés és a teljesítmény elismerése. Az ilyen munkahelyen a főnök mentorál, visszajelzést ad, inspirálja és lelkesíti a csapatot, miközben vonzó és kihívást jelentő célokat tűz ki számára.

Teremtsen stabil és jó hangulatú munkakörnyezetet!

A kékgalléros munkaerő számára a fizetés mellett kiemelten fontos, hogy milyen a csapat, és milyen hangulatban telik a munkaidő. A dolgozók alapvető igénye a stabil és biztonságos munkahely, a hosszú távú kapcsolatokra való berendezkedés, amely a jövőkép meglétére, a bizalomra és a kölcsönösségre épül. A kulturált munkakörnyezetnek adott esetben része a minőségi szállás is, amely kényelmet és az otthonosság érzését képes biztosítani a munkavállalók számára az otthonuktól távol is. Ha a hagyományos munkásszállóknál többet és jobbat szeretne nyújtani alkalmazottainak, ráadásul költséghatékonyan, akkor ismerje meg az StaffHouse közösségi lakóhely előnyeit!